Образовно рандеву 2019

Образовно рандеву 2019

Повеќе од 2000 ученици и наставници се дружеа и учеа едни од други на 14-тото Образовно Рандеву во ОСУ „Мирко Милески“, Кичево, каде што 46 училишта се натпреваруваа во 17 категории. Преку поддржувањето на вакви настани, проектот Образование за вработување на Северна Македонија (E4E@mk) придонесува за промоција на стручното образование и овозможува младите да се запознаат со работодавачите.