Author: E4E@MK

Search
Најнови вести

Современи дидактички материјали за квалитетно стручно образование

Наставници, претставници на бизнис секторот и меѓународни експерти, со здружени сили работеа на подобрување на квалитетот на стручното образование преку развој на дидактички материјали. За

More »
Најнови вести

Дуалното образование се проширува и во високообразовните институции

Земјоделскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип започна иницијатива со која концептот за интегрирана практична настава од средните училишта ќе се пренесе и во

More »
Најнови вести

Колективна визија на македонските индустрии: 18 компании склучија партнерство за развој на кадрите

Кавадарци, 21.09.2023 – M6 Едукативниот центар и швајцарскиот проект „Образование за вработување – Е4Е“ на 20 септември 2023 година, на настан во Кавадарци, го најавија

More »
Огласи

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ФИНАНСИСКИ МЕНАЏЕР

Хелветас Северна Македонија вработува Финансиски менаџер (100%) на проектот Образование за вработување во Северна Македонија. Заинтересираните кандидати треба да достават писмо во кое изразуваат интерес

More »
Најнови вести

„Успешноста на факултетите треба да се мери по бројот и по брзата вработливост на студентите“

„Денес правиме исчекор за да го подобриме квалитетот на практичната настава во компаниите во склоп на студиите на Земјоделскиот факултет во Штип. Преку овие промени

More »
Огласи

Повик за предлози

Проектот Образование за вработување во Северна Македонија (E4E@мк) фаза 2, има потреба од услуги за креирање на стратегија за комуникации со акциски план за потребите

More »
Најнови вести

Земјоделски остатоци како текстилна и дизајн суровина во општина Кочани

Во рамки на проектот „Земјоделските остатоци како текстилна и дизајн суровина во општина Кочани”, околу 20-тина млади учесници имаа можност да учествуваат во искористивање на

More »