Politika e biskotave (Cookie policy)

Ndryshimet e fundit: [04.02.2022]

Në ueb faqen tonë https://www.e4e.mk/   përpiqemi të respektojmë privatësinë Tuaj dhe mbrojtjen e të gjitha të dhënave Tuaja personale që mbledhim nga vizitorët që përdorin ueb faqen tonë, ndërsa gjatë mbledhjes së të dhënave Organizata vepron si kontrollues i të dhënave personale në përputhje me Ligjin për mbrojtjen e të dhënave personale. Ueb faqja jonë përdor vetëm cookie-t e nevojshme, të cilat na lejojnë të sigurojmë funksionimin normal të ueb faqes.

Kjo politikë e biskotave (“Cookie Policy”) përshkruan llojet e biskotave që përdorim në ueb faqen dhe qëllimet për përpunimin e tyre.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni në e4einfo@helvetas.org.  Për më shumë informacion mbi të drejtat e privatësisë në organizatën tonë, Ju lutemi lexoni Politikën tonë të Privatësisë. Politika e privatësisë.   Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me politikën e privatësisë, ju lutemi kontaktoni personin e autorizuar për mbrojtjen e të dhënave personale: Aleksandra Ilkova, email për kontakt: e4einfo@helvetas.org.

Lexoni me kujdes këtë politikë të biskotave (cookie-ve) për të gjitha detajet në lidhje me përdorimin e biskotave (cookies) dhe informacionet që mbledhim për ju dhe ne.

Përkufizimi për biskota (cookies)

Biskotat (cookies) janë skedarë të vegjël teksti që ruhen në kompjuterin ose telefonin tuaj celular nga ueb faqet që vizitoni.

Biskotat (cookies) përdoren shpesh nga pronarët e ueb faqeve për të lehtësuar funksionimin e ueb faqes ose për të memorizuar aktivitetet dhe preferencat tuaja, për të siguruar përmbajtje të personalizuar/përshtatur në ueb faqen dhe për të shfaqur historinë e saj të navigimit. Këta skedarë të vegjël teksti mund të lexohen nga ueb faqet që vizitoni dhe të ndihmojnë në identifikimin tuaj kur rihapni ueb faqen.

Biskotat (cookies) të vendosura nga pronari i ueb faqes ose nga ofruesi i shërbimit (në këtë rast Kombinati i mermerit SHA Prilep quhen “biskota në faqen e parë”. Biskotat (cookies) të vendosura nga palë të treta dhe jo nga pronari i ueb faqes, quhen si “biskota / cookie nga palë të treta”.

Biskota të përhershme: këto biskota mbeten në pajisjen e përdoruesit për një periudhë kohore të specifikuar në vetë biskotën. Ato aktivizohen sa herë që përdoruesi viziton ueb faqen që ka vendosur atë biskotë.

Biskota për sesion: këto biskota lejojnë operatorët e ueb faqeve të lidhin me veprimet e përdoruesit gjatë një sesioni në shfletuesin nga i cili hyn përdoruesi. Sesioni fillon kur përdoruesi nis dritaren e shfletuesit dhe përfundon kur mbyll dritaren e shfletuesit. Biskotat e sesionit paraqiten përkohësisht. Pasi të mbyllni shfletuesin, të gjitha biskotat e sesionit do të shlyhen.

Cilat biskota i përdorim dhe pse?

Në përgjithësi, ueb faqja përdor biskota për t’ju dalluar nga përdoruesit e tjerë të ueb faqes. Kjo mbi të gjitha na ndihmon t’ju ofrojmë një përvojë të mirë kur kërkoni ueb faqen dhe sigurisht na mundëson ta përmirësojmë faqen. Biskotat (cookies) gjithashtu përdoren për të lehtësuar funksionimin e ueb faqes ose për të memorizuar aktivitetet dhe preferencat tuaja, për të siguruar përmbajtje të personalizuar/përshtatur në ueb faqen dhe për të shfaqur historinë e saj të navigimit. Biskotat që mund të përdorim në ueb faqen mund të ndahen si më poshtë:

  1. Të nevojshme

Biskotat të nevojshme ju mundësojnë të lundroni nëpër ueb faqe dhe të përdorni karakteristikat bazë të faqes. Pa këto biskota, nuk mund të ofrojmë shërbimet e kërkuara.

Këto biskota i përdorim për:

  • T’ju identifikuar Ju se jeni në ueb faqe dhe t’ju verifikojmë
  • Të sigurohemi se jeni lidhur me shërbimin përkatës në ueb faqen kur bëjmë ndonjë ndryshim në mënyrën e funksionimit
  • Për qëllime sigurie

Nëse i parandaloni këto biskota, nuk mund të garantojmë se si do të reagojë ueb faqja gjatë vizitës suaj.

Kur kërkojmë pëlqimin tuaj

Për biskotat e nevojshme nuk nevojitet pëlqimi Juaj. Për këtë ju informojmë gjatë hyrjes në ueb faqe. Për të gjitha biskotat tjera na duhet pëlqim.

Pëlqim nga Ju kërkojmë përpara se të vendosim biskota në pajisjen tuaj. Pëlqim mund të jepni duke klikuar në butonin përkatës të banerit që paraqitet në fillim të vizitës suaj. Nëse nuk dëshironi të pranoni ose dëshironi të tërhiqni pëlqimin tuaj për ndonjë biskotë, në çdo kohë, do t’ju duhet të fshini dhe bllokoni biskotat përmes parametrave të sigurisë së shfletuesit. Shihni më poshtë në këtë politikë, se si ta bëni këtë. Duhet të keni parasysh se çaktivizimi i këtyre biskotave do të ndikojë në funksionalitetin e ueb faqes dhe mund t’ju pengojë të keni qasje në karakteristika të caktuara të ueb faqes.

Si të fshini ose bllokoni biskotat

Shumica e ueb shfletuesve ofrojnë njëfarë kontrolli mbi shumicën e biskotave përmes rregullave të shfletuesit. Megjithatë, nëse përdorni parametrat e sigurisë të shfletuesit për të bllokuar të gjitha biskotat (duke përfshirë biskotat e nevojshme), ndoshta nuk do të keni qasje në të gjithë faqen e internetit ose pjesë të saj.

Ndryshim i parametrave të sigurisë së biskotave.  Parametrat e sigurisë së shfletuesit për ndryshimin e cilësimeve të biskotave zakonisht gjenden në menynë e shfletuesit tuaj ‘opsione’ ose ‘preferenca’. Për të kuptuar këto cilësime, lidhjet e mëposhtme mund të jenë të dobishme. Në të kundërt, duhet të përdorim opsionin ‘Ndihmë’ në shfletuesin tuaj për më shumë detaje.Cookie settings in Internet Explorer

Për më shumë informacione. Për të mësuar më shumë rreth biskotave, duke përfshirë mënyrën e vendosjes së biskotave, si të menaxhoni dhe fshini biskotat, vizitoni www.aboutcookies.org.

Lista e biskotave

Na kontaktoni

Për çdo pyetje lirisht na kontaktoni në: e4einfo@helvetas.org.