ВЕСТИ

Дигитализација во стручното образование и обука

Средното стручно образование, особено неговото унапредување е директно поврзано со обезбедувањето компетентни наставници кои континуирано ќе се надоградуваат, сега и во иднина. Една алатка која

Прочитајте повеќе »

Размена на идеи и искуства за стручното образование и обука насочено кон потребите на пазарот на труд

Швајцарските проекти „Образование за вработување во Северна Македонија“ и „Moja Budućnost” од Босна и Херцеговина реализираа дводневна средба во Скопје на високи претставници од Зеничко

Прочитајте повеќе »

Иновативни модели за зголемување на можноста за вработување кај младите кои бараат работа

Предизвикот со невработеноста кај младите Стапките на невработеност кај младите од Западен Балкан се меѓу највисоките во светот – оваа ситуација се влоши уште повеќе

Прочитајте повеќе »

Швајцарски систем на практиканство: минатото ги открива тајните на успехот

Системот за практиканство во Швајцарија е причината зошто постои мала невработеност кај младите. Со разгледување на архивата на една компанија може лесно да се воочи

Прочитајте повеќе »